• SILVER Matcha BIO 80 g MYVITA

Symbol: 21PRJMATC8
Cechy wegańskie, wegetariańskie, bez laktozy, bio
36.21
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 13.5
Odbiór osobisty 0
Kurier InPost 13.5
Paczkomaty InPost 13.9
Pocztex Ekspres 24 14.8
Kurier InPost (Pobranie) 15.5
DPD Classic 15.7
Pocztex Ekspres 24 (Pobrnie) 17.5
DPD Classic (Pobranie) 19.5
Dostępność Mało
Waga 0.24 kg

Powszechnie uważa się, że matcha jest najzdrowszą spośród wszystkich herbat, a jej picie przynosi wiele korzyści dla organizmu:

• dzięki właściwościom antyoksydacyjnym niweluje działanie wolnych rodników
• wspomaga prawidłową pracę układu krwionośnego
• pobudza dzięki zawartości naturalnej kofeiny
• wykazuje potencjał przeciwzapalny i antybakteryjny
 
Preparat zawiera zieloną herbatę matchę (bez sztucznych dodatków i wypełniaczy) pochodzącą z kontrolowanych i certyfikowanych upraw ekologicznych. Certyfikat ekologiczny gwarantuje, że na żadnym etapie produkcji nie były używane sztuczne nawozy i środki ochrony roślin. Surowiec jest wytwarzany wyłącznie z młodych liści. Matcha to bardzo drobno sproszkowane liście zielonej herbaty, która w tradycji japońskiej pojawiła się blisko 1000 lat temu, jako ważny element ceremonii herbacianej. Specjalny proces wytwarzania w zacienionych miejscach powoduje, że w dojrzewających liściach wytwarzają się znaczne ilości składników odżywczych, na czele z przeciwutleniaczami i aminokwasami. Matcha jest spożywana w całości, natomiast w przypadku parzonej liściastej zielonej herbaty spożywa się tylko napar. Z tego powodu matcha jest blisko 100 razy bogatsza w dobroczynne składniki niż tradycyjna liściasta parzona zielona herbata. Matcha zawiera naturalną kofeinę, dzięki czemu ma działanie pobudzające podobne do kawy. Kofeina pochodząca z matchy stopniowo uwalnia się w organizmie dodając energii i nie powoduje późniejszych gwałtownych spadków, jak to ma miejsce przy spożyciu kawy.

Składniki: sproszkowane liście zielonej herbaty (Camellia sinensis) - Matcha BIO.

Sposób użycia: płaską łyżeczkę zalać 100 ml wody o temperaturze około 80°C, a następnie mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Matcha doskonale sprawdza się jako dodatek do potraw, ciast i innych deserów oraz do koktajli.