-
Pau D'arco extract (lapacho) 60 ml NOW FOODS


Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24-48h |
Cena przesyłki | 13.5 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.13 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 733739049100 |
La pacho (łac.Tabebuia avellanedae), znane także pod nazwami pau d'arco, tahuari czy herbata Inków, to wewnętrzna kora z drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub kilku pokrewnych gatunków. Lapacho jest powszechnie stosowane w medycynie tradycyjnej Ameryki Południowej. Zyskało szeroki rozgłos dzięki właściwościom antynowotworowym. Współczesne badania naukowe potwierdzają wiele z tradycyjnych właściwości. Kora pau d'arco zawiera takie pierwiastki śladowe jak: bar, stront i jod, które oddziałując promieniami alfa "ładują elektrycznie" komórki ludzkie, co ma wpływ na zdrowie człowieka. Zawarte w korze substancje lapachol i xiloidin są środkami antybiotycznymi, zwalczającymi stany zapalne. Cały szereg innych aktywnych substancji pomaga przy reumatyzmie, arteriosklerozie, astmie, bronchicie, stanach zapalnych jelita grubego, pęcherza i prostaty, żylakach, chorobach skóry i ciężko gojących się ranach. Posiada właściwości detoksykacyjne, przyjmowana razem z witaminą C przyśpiesza wydalanie trucizn z organizmu, wzmacnia siły obronne i przeciwdziała alergiom. Może być także stosowana przeciw grzybicom i innym problemom skóry. Obniża poziom cukru we krwi wspomagając w ten sposób leczenie cukrzycy. Ponieważ zawiera dużo żelaza i innych minerałów, kora pau darco pobudza produkcję czerwonych ciałek krwi. Wzmacnia system immunologiczny.
Składniki: wodno-alkoholowy wyciąg Pau D'Arco na alkoholu zbożowym, gliceryna roślinna, woda destylowana.
Zawartość w 2 kroplach: Pau d"Arco Ekstrakt (Tabebula impetignosa) wewnętrzna kora - 1,6 ml
Sposób użycia: Stosuj 15 kropli na szklankę wody mineralnej (niegazowanej) niegotowanej lub przegotowanej. Pij 3 szklanki dziennie między posiłkami.