• Miód Manuka nektarowy MGO™ 400+, 250 g

Cechy wegetariańskie, bez cukru, bez laktozy
150.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24-48h
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 9.9
Kurier InPost 13.9
Kurier InPost (Pobranie) 17.9
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.

Działanie: antybakteryjne, przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne. 

Idealnie nadają się do leczenia chorób przewodu pokarmowego. Liczne badania potwierdzają skuteczność miodów manuka przy takich chorobach jak: wrzody żołądka, nadkwasota, zaburzenia trawienia,zespół jelita wrażliwego. Sprawdza się również w przypadku zakażenia dróg moczowych oraz jest niezastąpiony przy trudno gojących się ranach, odleżynach, egzemie i dolegliwościach takich jak trądzik. Często podawany jest profilaktycznie w okresie zimowym, bowiem chroni przed grypą i przeziębieniem.

Składniki: miód z krzewu Manuka 100 %

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.

W celu wspierania odporności lub wzmacniająco przy przeziębieniach polecamy stosowanie miodów oznaczonych MGO™ 100+ lub MGO™ 250+. Osoby zmagające się z silnym trądzikiem lub problemami układu pokarmowego najczęściej wybierają miody o wyższym stężeniu methylglyoxalu, oznaczone symbolami MGO™ 400+ lub MGO™ 550+.