• Betaine HCL pepsyna 100 kaps. ALINESS

Cechy wegańskie, wegetariańskie, bez cukru, bez laktozy, bezglutenowe
Brak towaru
51.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 7 dni
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Wyłącznie e-booki 0
Kurier InPost 13.5
Paczkomaty InPost 13.9
Pocztex Ekspres 24 14.8
Kurier InPost (Pobranie) 15.5
DPD Classic 15.7
Pocztex Ekspres 24 (Pobrnie) 17.5
DPD Classic (Pobranie) 19.5
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg

Pepsyna - proteolityczny enzym soku żołądkowego, powstający z wytwarzanego w błonie śluzowej żołądka pepsynogenu. Reakcja ta zachodzi tylko w kwaśnym środowisku.

Pepsyna użyta w produkcie jest produkowana na terenie Unii Europejskiej, a dokładnie Wielkiej Brytanii.

Betaina - przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny. Źródłem betainy są także kiełki pszenicy czy buraki. Betaina, czyli trimetyloglicyna, po raz pierwszy została odkryta w burakach cukrowych, i to właśnie jej nazwa pochodzi od łacińskiej nazwy (Beta Vulgaris). Jest to związek chemiczny o charakterze organicznym, który zalicza się do wielkiej grupy betain. TMG jest pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego, wpisującego się do grona 20 standardowych aminokwasów proteinowych. Jej postać to biały, krystaliczny proszek o temperaturze topnienia około 240oC, nietoksyczny nawet w wysokich stężeniach, doskonale rozpuszczalny w wodzie, a w żołądku przypomina działanie kwasu solnego (HCL).

Kwas solny (HCL) w żołądku jest naturalnie wytwarzany i wykorzystywany do trawienia pokarmów, o ile żołądek pracuje prawidłowo. Kwas solny to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o tym ile nasz organizm przyswoi składników odżywczych z jedzenia, które spożywamy każdego dnia.

Składniki: Chlorowodorek Betainy, Pepsyna 1:3000 MDP, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.

Sposób użycia: 1 kapsułka podczas posiłku.

Zawartość w 1 kapsułce:

  • Chlorowodorek betainy 650 mg
  • Pepsyna 1:3000 MDP 150 mg